2006.09.09.

III. Magyar Drift Nap - Kecskemét

Ezen a hétvégén ez a rendezvény tűnt a legbenzingőzösebbnek, gondoltam miért is ne. Idén még úgysem voltam egy rally versenyen sem - sajnos a munkám miatt nem volt időm - és az elvonási tünetek már szép számmal jelentkeztek:)

Előtte azért a biztonság kedvéért letöltöttem az első drift napról szóló összefoglalót a totalcar.hu-ról, ahol Cigány és Szabó G zsűrizése megnyugtatott: nem lesz ez rossz!!!! Mikor a helyszínre érkeztünk, már javában ment az edzés, tényleg jó volt a hangulat, majd beugrott: olvastam valahol, hogy az élmezőny versenyzői a szünetekben megautóztatják kicsit a vállalkozó kedvű nézőket. Be is álltunk a sorba, ahol az úgynevezett "Drift Taxizásra" lehetett jelentkezni. Az előttem állók épp el voltak keseredve, hogy a BMW-kbe már csak délután fél ötkor lehet beülni. Na, kis idő elteltével sorra kerültem. Elém toltak egy nagy lapot, ahol a választható sofőrök neve és autóik képe volt látható. Hopp!!!! Rápillantottam , a BMW-k között kiszúrtam egy ismerős képet, majd egy másodperc elteltével közöltem a hölggyel: Én a Géza01-gyel szeretnék menni. Mire ő:-De a Géza ő Ladával megy! Nem baj? (a kérdést hallva lejátszódott egy jelenet a fejemben, ahogy a szóbanforgó Lada egy szlalomversenyen minden egyes kanyart lekörzőz, én meg a látványtól nem jutok szóhoz, csak áll rajtam a szőr,mintha a konnektorba pisiltem volna. :) Válaszoltam is: - Nem baj, sőt!!!!!!!! Meg is kerestem Gézát, bemutatkoztunk és mondta hova menjek ha eljön az idő. A hátralévő pár óra heteknek tűnt, majd' kibújtam a bőrömből a boldogsától és az izgalomtól. És eljött a pillanat! Beültem a jobb egybe! Géza beindította a motort, én fogtam a sisakokat és vártam a hangot, amit eddig csak kívülről hallottam. És reccsent is a váltó. :) Lassan araszolgattunk a rajt felé, közben felvettük a sisakokat, bekapcsoltam az övet.......

És ELINDULTUUUUUUUNK!!!!!! Kb száz méter egyenes után jött az első nyújtott balos, és elkezdődött az őrület. Most leírhatnám, hogy hogyan jött egymás után a balos, a jobbos majd megint a balos, de igazából fogalmam sincs. Csak arra emlékszem, hogy kilinccsel előre rajzoljuk le az egész pályát, én meg vigyorgok, ordítok, integetek és nem hiszem el, hogy ilyen tényleg létezik. Kiszáradt a szám, de se becsukni nem tudtam, se egy egészségeset nyelni, csak vigyorogatam és úgy éreztem magam, mintha Chuck Norris mellett ülnék, mikor üldöz valakit. Műrepülés aszfalton! Nagyon kemény!

Köszönöm neked Géza ezt az élményt, remélem nem utoljára ültem melletted!

Pácza András "Kacsa"